24 Haziran 2013 Pazartesi

Sonunda bebek arabasını aldık!

Bebek arabası için uzunca bir süre kafa patlatmış, sonra bebek odası telaşına düşünce arabanın acelesi yok sonraya bırakalım bu kararı demiştik. Daha evvel Peg Perego'nun Book Plus modelini beğendiğimizi ancak Türkiye'de bulamadığımızı anlatmıştım. Bir arkadaşımın tavsiyesiyle dün Bahçelievler'de Kadir Has Çocuk Dünyası'na gittik. Ufak bir alışveriş merkezi. Bebek ve çocuk mağazaları var. Orada Peg Perego'nun bayisini bulduk ve sonunda arabayı sipariş verdik. Koyu kot rengi çok güzel bir araba. Resmi de aşağıdaki gibi. Biz portbebe almadık çünkü çok gereksiz olduğunu düşünüyorum. Oto koltuğu çok güvenli geldi bana. Tavsiye ederim.



Bebek yatağı nasıl olmalı

Bebek yatakları ile ilgili herkes bir yorum yapmış. Kimi Visco iyi değişl derken kimi yaylı yatakların uygun olmadığını, kim de lateks olaması gerektiğini söylemiş. Bebek karyolamız 80x140 ölçülerinde olduğu için yatak konusunda çok fazla seçeneğimiz yoktu. Yataş ve İdaş en çok güvendiğim markalardır ancak ikisinde de bu boyda yatak yoktu. Açıkçası büyüyen yatakların ölçüsü hep bu şekilde olduğu için bu firmaların bu boyda yatak yapmamasını garipsedim. 

İnternetten biraz araştırma yaptıktan sonra bu ölçüde yatak yapan birkaç firma buldum. Altın Yatak fiyatı çok uygun ancak yaylı bir yataktı. Ben biraz daha bakınayım dedim. BRN isimli bir yatak buldum hiç adı duyulmamış olduğu iin güvenemedim açıkçası ancak tam istediğim gibi çift taraflıydı. Bir tarafı 6 aya kadar diğeri 6 aydan sonra kullanılıyordu. Sonunda tercihimizi İşbir yatak'tan kullandık. Kardelen modelini aldık sertliği uygun geldi bir de kalitesine güvendim. Bakalım bizim oğluş rahat edecek mi, bekleyip göreceğiz...

Bebek odası mobilyacılar

Bebek odası seçimi kuşkusuz biz anne baba adaylarını en çok zorlayan kararlardan biridir. Hele ki benim gibi kararsız ve zor beğenen biriyseniz birçok hafta sonunuzu mobilyacılarda geçirmeniz olası. Evet bebek odası macerama buyrunuz:)

Öncelikle inci Tunçel'e bakmıştım. Çok kaliteli ve şıktı benim istediğim gibi sade modelleri vardı. Ancak fiyatı gerçekten bütçemizin üzerindeydi. Fatih Kral'ın da çocuk mobilyaları olduğunu biliyordum ancak bu kadar kötü yapılabilirdi gerçekten çok zevksizdi bana göre modeller. Böylece başka arayışlara girmeye karar verdik.

Masko ve Modokoyu bir güzel arşınladık tabii ki ne kadar kalitesiz dandik eşyalar olduğuna inanamazsınız çoğu gerçekten insanı kazıklamaya yönelik bir de öyle ballandıra ballandıra anlatıyorlar ki inanamazsınız. Avrupa yakasında oturduğumuz için ilk önce Masko'ya gitik ancak orada büyük hayal kırıklığıyla çıktığımı söylemeliyim. içime sinen birşey hiç olmadı. Satıcılar çok isteksiz ve bıkmış gibiydi. Aradığımız ilgiyi bulamadık. Bir tek Can bebe'deki bey insanı kazıklamaz, gibi geldi. Yani iyi bir insana benziyordu ve bizimle çok ilgilendi.
Gelelim Modoko'ya.. Burada seçenek biraz daha fazlaydı. Çok yakın zamanda bir arkadaşım Çocuk Kalbi'nden almış mobilyalarını ve memnun kalmıştı. Oraya baktık, en beğendiğim model yine arkadaşımın aldığı model oldu:) Eşim özellikle bütün kalite kontrolleri kendi yaptığı için kalite anlamında Lara Baby, Vanilya ve Meltem arasında kararsız kaldık. Erkek bebek odası seçecektik ancak ileride bir kardeş düşünürsek ona da kullanabilmek için daha unisex bir model arayışındaydık. Vanilya'daki mavi takıma bayılmıştım ancak mavi olduğu için almak istemedim. Full beyaz olursa da nasıl olur gözümde canlandıramadım. Lara baby'deki de İnci Tunçel'deki bir takıma çok benziyordu. Kararsız bir şekilde oradan ayrıldık.

Masko ve Modoko'yu ikişer kez ziyaret ettikten sonra Mika Decor'u keşfettik. Etiler'de yıllarca oturdum ancak daha evvel hiç görmemiştim burayı. Alkent'in karşısındaydı yeri. Bütün mobilyalar çok kaliteli ve güzeldi. Diğerlerinden farkını açıkça belli ediyordu. Fiyatı diğerlerine göre çok daha yüksekti ancak İnci Tunçel kadar değil.
Çiftehavuzlarda da mağazaları olduğunu öğrendik. Buradaki mağaza biraz daha büyüktü. Yine birkaç kez ziyaret ettikten sonra sonunda kararımızı verdik. 3 kapılı bir dolap şifonyer ve büyüyen yatak siparişi verdik.Mobilyalar beyaz ancak dolabın ve sifonyerin cekmecelerinin bazıları yesil. Sonunda içimize sinen bir seçim yaptık. Çok rahatladık, gerçekten üzerimizden bir yük kalktı. Odamız henüz gelmedi ama gelince resmini çekip buradan paylaşırım. Darısı bütün kararsızların başına :)